Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İBB’de şimdiye kadarki en üst düzey kadın yönetici: Yeşim Meltem Şişli, İBB Genel Sekreter Yardımcılığı’na atandı

1984 yılında Büyükşehir unvanının kazanan İstanbul Belediyesi’nde bir ilk yaşandı. Yeşim Meltem Şişli, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından İBB Genel Sekreter Yardımcılığı’na atandı. Böylelikle İstanbul Belediyesi, Büyükşehir unvanını kazandığı 1984 yılından bu yana en üst düzey kadın yöneticiyle bugün tanışmış oldu.

Şişli’ye; İBB Kurumsal Gelişim ve Yönetim Sistemleri, İnsan Kaynakları ve Eğitim, Bilgi İşlem, Yazı İşleri ve Kararlar ile Satınalma Daire Başkanlıkları bağlandı.

İBB Genel Sekreteri Hayri Baraçlı, genel sekreter yardımcıları Muzaffer Hacımustafaoğlu, Mevlüt Bulut, Süleyman Karalı, Nihat Macit, Çağatay Kalkancı, Eyyüp Karahan, Adil Karaismailoğlu ve Hukuk Müşaviri Ali Karaaslan 28 Haziran’da ortak bir açıklama yaparak kendi istekleri ile görevlerini bıraktıklarını duyurmuşlardı.

İstifa eden genel sekreter ve 7 genel sekreter yardımcısının yerine yeni isimler atanmaya başladı. Son olarak İBB Genel Sekreter Yardımcılığı’na Yeşim Meltem Şişli getirildi. Bu atamayla birlikte Şişli, belediyedeki en üst düzey kadın yönetici konumunda.

Yeşim Meltem Şişli kimdir?

İBB Genel Sekreter Yardımcılığı görevine atanan Yeşim Meltem Şişli, Türkiye Elektrik İletim A.Ş’den emekli olduğu 2007 yılından itibaren Türkiye’nin önde gelen elektrik üretim ve dağıtım şirketlerinde üst yönetici olarak görev yaptı. Gazi Üniversitesi Ekonomi bölümünden mezun olan Yeşim Meltem Şişli gerek kamu gerekse özel sektörde birden fazla şirket ve elektrik piyasası kuruluş çalışmalarında etkin rol aldı ve bu yapılanmalarda alt yapı mimari tasarımlarının dizaynı ve geliştirilmesi ile satın alma süreçlerini şekilde yönetti.

Yeni atanan isimler

Daha önce de İBB Genel Sekreterliği’ne enerji sektöründen Yavuz Erkut, Genel Sekreter Yardımcılığı’na da Mehmet Çakılcıoğlu atanmıştı. Çakılcıoğlu; Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı, İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı, Boğaziçi İmar Müdürlüğü’nden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı olmuştu. İstifa eden 1. Hukuk Müşavirliği’ne de Eren Sönmez atanmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.