Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ertuğrul Mavioğlu: “Bakur belgeselinden ceza aldık ama zaten Türkiye’de hakikatin peşinden koşanın başına mutlaka bir şeyler gelir”

Gazeteci Ertuğrul Mavioğlu ve yönetmen Çayan Demirel’in “Bakur (Kuzey)” belgeseli nedeniyle “örgüt propogandası yapmak” suçlamasıyla yargılandıkları dava sonuçlandı. Batman 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün görülen son duruşmada, Mavioğlu ve Demirel’e 4’er yıl 6’şar ay hapis cezası verildi. Ceza ertelenmezken, yönetmenler hakkında yurtdışına çıkış yasağı da konuldu.

“Bakur”un yönetmenlerinden Ertuğrul Mavioğlu ile dava sürecini ve aldıkları hapis cezasını konuştuk. Sanatsal faaliyetlerinden dolayı yargılanmalarını Çözüm Süreci’nden bu yana Türkiye’deki konseptin değişmesine bağlayan Mavioğlu, “eğer hakikati aramak bir suçsa, bu suçu işlemeye devam edeceklerini” söyledi.

Haber: Fatima Çelik & Cem Taylan

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.