Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hürmüz Boğazı’ndaki gerginlik sürüyor: Trump, İran’ın İHA’sını düşürdüklerini iddia etti, İran yalanladı

ABD Başkanı Donald Trump, Hürmüz Boğazı üzerinde İran’a ait İHA’nın (İnsansız Hava Aracı) taraflarınca düşürüldüğünü açıkladı. Açıklamasında İHA’nın yaptıkları birçok uyarıya rağmen çekilmediğini ve ABD savaş gemisinin bir kilometre mesafesine girdiğinde yok edildiğini belirtti. İHA’nın ABD savaş gemisine olan mesafesini tehdit edici ve mürettebatın güvenliğini tehlikeye attığını da öne sürdü.

İran’dan Trump’ın sözlerine cevap gecikmedi. İran Dışişleri Bakanı Yardımcısı Abbas Araqchi ise olay ile ilgili olarak ”Hürmüz Boğazı’nda veya başka bir yerde İHA kaybetmedik. Amerikalıların kendi İHA’larını vurduklarını düşünüyorum” dedi.

Geçtiğimiz ay İran, ABD’ye ait İHA’yı düşürmüş ve iki ülke arasındaki gerginliğin sıcak çatışmaya dönüşme olasılığı artmıştı. 

https://medyascope.tv/2019/06/20/iran-hava-sahamiza-giren-abd-ihasi-dusurduk-abd-ihamiz-uluslararasi-sahada-dustu/

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.