Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İstanbul Valiliği, başka illerde kayıtlı bulunan Suriyeli göçmenlerin 20 Ağustos’a kadar İstanbul’u terk etmesini istedi

İstanbul Valiliği, düzensiz göçle mücadele için eylem planı açıkladı. Valilik, 20 Ağustos’a kadar İstanbul’da kaydı olmayan Suriyeli göçmenlerin kayıtlarının bulundukları illere gönderileceğini duyurdu. Yasadışı yollardan Türkiye’ye giren göçmenlerin sınır dışı edilmesine ise devam edildiği belirtildi.

İstanbul Valiliği sözkonusu eylem planını, “Düzensiz göçle mücadele”  başlığı altında hem Türkçe hem de Arapça olarak resmi sitesinden duyurdu.

Valilik; İstanbul’da ikamet izinli 522 bin 381 yabancı uyruklu, geçici koruma kapsamında 547 bin 479 Suriyeli misafir olmak üzere toplam 1 milyon 69 bin 860 kayıtlı yabancının olduğunu aktardı.

Yasadışı yollardan Türkiye’ye gelen yabancıların tespit edildiklerinde sınır dışı edildiklerini hatırlatan Valilik, bu uygulamanın devam ettiğini belirtti. Açıklamada İstanbul’un geçici koruma kaydına kapalı olduğu hatırlatıldı.

İstanbul dışında kaydı bulunan Suriyeliler için tarih verildi

Valilik, geçici koruma kapsamında olmakla birlikte, İstanbul ilinde kaydı olmayan (diğer illere kayıtlı) Suriye uyruklu yabancıların, kayıtlı bulundukları illere geri dönmeleri için 20 Ağustos 2019 tarihine kadar süre verdi. Belirtilen süre sonunda geri dönmediği tespit edilen Suriyeliler ise İçişleri Bakanlığı’nın talimatı doğrultusunda kayıtlı oldukları illere sevk edilecek.

Yol izin belgesi kontrolleri sürekli olarak yapılacak

Otogar, gar, havalimanları ve tüm ulaşım vasıtalarında, “yol izin belgesi” kontrollerinin sürekli olarak yapılacağı uyarısı yapıldı. Geçerli belgesi olmayan geçici koruma kapsamındaki Suriyeliler kayıtlı oldukları illere geri gönderilecek.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.