Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Suriye’de kurulacak güvenli bölge ile ilgili konuştu: “ABD’nin önerileri bizi tatmin etmiyor, anlaşmaya varamadık”

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Nikaragua Dışişleri Bakanı Denis Moncada Colindres ile Ankara’da ortak basın toplantısı düzenledi. Toplantıda güncel konulara ilişkin açıklamalar yapan Çavuşoğlu, ABD ile, Suriye’nin kuzeyindeki güvenli bölge önerileri konusunda anlaşma sağlanamadığını söyledi.

ABD’li mevkidaşı Mike Pompeo’nun, yaptıkları telefon görüşmesinde, ABD Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey’nin yeni öneriler getireceğini kendisine söylediğini belirten Çavuşoğlu, “ABD’nin yeni önerileri bizi tatmin eder düzeyde değil” dedi.

“Sabrımız tükendi”

ABD’nin Türkiye’yi tatmin eden önerilerle gelmesi gerektiğini belirten Çavuşoğlu, “Bizim sabrımız tükendi. Bir an önce güvenli bölge ile ilgili mutabakata varmamız gerekir. Aksi takdirde Türkiye olarak gereğini kendimiz yapacağız, kararlıyız” diye konuştu.

Bakan Çavuşoğlu yakın zamanda anlaşma sağlanamazsa Türkiye’nin Suriye’de harekete geçeceğinin mesajını da verdi. Çavuşoğlu, Suriye anayasa komitesinin oluşturulmasıyla ilgili ise önümüzdeki günlerde açıklama yapılabileceğini kaydetti.

Suriye’nin kuzeyi, Türkiye’yle ABD arasında gerginlik yaratan konularından biri.  Türkiye, Suriye’nin kuzeydoğusundaki YPG’yi PKK’nın uzantısı olarak kabul ederken Vaşington’un YPG’yi IŞİD’le mücadelede önemli bir ortak olarak görüyor olması, iki ülke arasındaki temel anlaşmazlık konusu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.