Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: Bir fotoğrafın analizi ve Erdoğan’ın oyun planı kulisleri

Murat Yetkin, YetkinReport‘taki yazısıda AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün (27 Nisan) Akkuyu’daki tören öncesi Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı telefon görüşmesine ilişkin servis edilen fotoğrafları ele aldı.

Fotoğrafta MİT Başkanı Hakan Fidan, Cumhurbaşkanlığı Dış Politika ve Güvenlik Danışmanı İbrahim Kalın ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın bulunduğuna dikkat çeken Yetkin, yazısında şu değerlendirmede bulundu:

“Rusya ile Putin’in tanımıyla tarihi bir işbirliğinin öncesinde yapılan bu önemli görüşmede Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da yok. Çavuşoğlu da Akar da Erdoğan’ın kazanması halinde kabine de yer almayacak. Erdoğan tarafından milletvekili adayı yapılmaları bunu gösteriyor. Gerçi devam etmeyecek olsalar da görevi devredecekleri güne dek onlar bakan ama şimdiden fotoğrafın dışında kalmışlar...

Fotoğrafın bize söylediğinden Erdoğan’ın 14 Mayıs seçimine 16 gün kala artık Dışişleri ve Savunma bakanlarına şahsen ihtiyacının kalmadığı sonucunu çıkarmak mümkün. Yoksa her ikisinden de seçim çalışmalarına birkaç saat ara verip bu önemli toplantıda yer almasını isteyebilirdi. Ama yine aynı fotoğrafın analizinden bir süredir Ankara siyaset kulisinde konuşulan bazı duyumların güçlendiğini çıkarmak da mümkün.

Örneğin Erdoğan’ın seçimi yine kazanırsa, MİT Başkanı Fidan’ı Dışişleri Bakanı, Baş Danışmanı ve Sözcüsü Kalın’ı da MİT başkanlığına atama ihtimalinin yüksek olduğu konuşuluyor. Yine 14 Mayıs seçiminde Cumhur İttifakının seçimi kazanması durumunda, Ankara’dan milletvekili adayı olan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay’ın TBMM Başkanı olma ihtimali yüksek. Yine kulisteki iddialar arasında Erdoğan’ın kazanması durumunda milletvekili adayı gösterilmeyen TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un Cumhurbaşkanı Yardımcısı ya da Adalet Bakanı atanabileceği de bulunuyor.”

Murat Yetkin’in yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.