Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Erdoğan: “Birileri parti kuruyormuş, kafanıza takmayın. İhanet içinde olanlar bedelini en ağır şekilde öder”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuştu. Erdoğan, eski AK Partili bazı isimlerin parti kurma çalışmalarına başladığı haberlerine ilişkin “Birileri parti kuruyormuş, kafanıza takmayın. Bu tür ihanetlerin içinde olanlar bedelini en ağır şekilde öder” dedi.

Erdoğan’ın konuşmasındaki diğer başlıklar ise şöyle:

“Bambaşka bir AK Parti olacağız, kendimizi yenileyeceğiz”

Sözlerine belediye seçimlerine değinerek başlayan Erdoğan şunları söyledi: “Yüksek Seçim Kurulu’nun ilan ettiği resmi sonuçlara göre 755 belediyeyi AK Parti adayları kazandı. Oy oranı olarak da yüzde 44 gibi önemli netice elde ettik. AK Parti olarak bir önceki seçime göre kazandığımız, kaybettiğimiz yerler oldu. Bunların hepsinin değerlendirmesini yaptık, yapıyoruz.”

2023’teki cumhurbaşkanlığı seçimlerine kadar partide bazı yeniliklerin yapılacağını belirten Erdoğan, “İnşallah dört yıl sonraki seçimlerde milletimizin karşısına, kurulduğu günkü heyecanı ile ve artık 22 yılı bulacak tecrübesiyle bambaşka bir AK Parti olarak çıkacağız. Kendimizi sürekli yenileyerek, tazeleyerek maziden atiye kurduğumuz köprüyü güçlendireceğiz. Tüm kademelerimizle sancımız öyle bir sancı ki bunu çekeceğiz, sandıktan arzu ettiğimiz neticeyi de alabilelim” diye konuştu.

“F-35’leri alamazsak başka seçenekler değerlendirilir”

S-400’lerin alımı sonrası ABD’nin F-35 savaş uçaklarının Türkiye’ye teslimatını durdurmasına ilişkin olarak da Erdoğan şunları kaydetti: “S-400 konusunda ABD’nin tamamen aklıselim hareket edeceğini umuyorum. F-35 konusundaki hiçbir tehdidin ülkemizi güvenlik projelerinden alıkoyamayacağını bir kez daha belirtiyorum. Türkiye’ye daha fazla adaletsizlik yapılmamalı. Biz üzüm yemenin peşindeyiz. Güvenlik ihtiyaçlarımız neyi gerektiriyorsa yapacağız.”

Erdoğan, ABD’ye F-35’leri teslim etmemesi durumunda diğer seçeneklerin değerlendirebileceğini söyleyerek şöyle devam etti: “Şimdi ABD Kongresi’ne sesleniyorum. Biz Obama döneminde Patriot almayı arzu ettiğimizde siz vermediniz. Şimdi Sayın Trump döneminde yine engel olmaya çalışıyorsunuz. Paramızla alacağız. Kim verirse ona gideceğiz. Rusya ile her türlü anlaşmamızı yaptık. Siz yine de verecekseniz biz sizden Patriot alırız dedik. Kusura bakmayın, biz şu anda bütün tedbirlerimizi en ideal şekilde almak zorundayız. F-35 vermiyor musunuz? Biz o konuda da yine tedbirlerimizi alır, başka yerlere döneriz. Bu konuda da çalışmalarımızı yapıyoruz. Biz eli bağlı duramayız.”

“Suriyelilerin geri dönmesi için Fırat’ın doğusunu güvenli hale getirmeliyiz”

“Biz Fırat’ın doğusundaki terör koridorunu paramparça etmekte kararlıyız. Ne gerekiyorsa yapacağız. İzin almaya ihtiyacımız yok… Aklıselim sahibi herkese sesleniyorum; gelin bu PYD denilen örgütü tasfiye edelim” diyen Erdoğan, muhtemel bir operasyonun da sinyalini verdi.

Erdoğan, “Türkiye’de yaşayan Suriyeli kardeşlerimizden 330 bini Suriye’ye geri döndüler. Kapasite doldu. Daha fazla kardeşimizin dönmesi için Münbiç ve Fırat’ın doğusunu güvenli hale getirmemiz gerekiyor. Bizim buna acil ihtiyacımız var. Hiçbir ülke nüfusunun yüzde 5’i kadar mülteciye ev sahipliği yapmamıştı, yapmaz. Türkiye bu fedakarlığı sergileyerek insanlığın ahlakını kurtardı. Bizim lafa değil, parasal destekleri verin. Batı bu. Biz Batı değiliz, farklıyız” diye konuştu. 

“Merkez Bankası başkanlarına sesimi ulaştıramıyordum”

Erdoğan faiz konusunda da şu açıklamarlarda bulundu: “Kuru 10 liraya çıkarmak isteyenlerin hevesleri kursağında kaldı. Faizler yüksek diyordum, Merkez Bankası başkanlarına sesimizi ulaştıramıyordum. Dün faizler düşürüldü. Battık mı? Hayır. Bu yeterli de değil. Daha da indirilmesi gerekiyor. Faiz düştükçe enflasyon düşer, faiz çıktıysa enflasyon da çıkar. Diğerleri yan unsurlar.”

Erdoğan son olarak, parti kurma çalışmalarına başladıkları söylenen Ahmet Davutoğlu, Ali Babacan ve Abdullah Gül’e hitaben “Birileri parti kuruyormuş, kafanıza takmayın. Bu tür ihanetlerin içinde olanlar bedelini en ağır şekilde öder” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.