Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ODTÜ öğrencileri, Boğaziçi Üniversitesi’ndeki protestolara destek vermek için toplandı: “Biz birlikte oldukça üniversiteleri teslim alamazlar”

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) öğrencileri, Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör atamasını protesto etmek ve Boğaziçi öğrencilerine destek vermek amacıyla bugün (6 Ocak Çarşamba) üniversitenin rektörlük binası önünde toplandı. 

Bir gün önceden sosyal medya platformlarında ve öğrenci forumlarında duyurulan protestoya çok sayıda ODTÜ öğrencisi katılırken polis, üniversitenin girişlerinde kimlik kontrolü yaptı.

Saat 14.00’te rektörlük binası önünde toplanan grup sloganlar atarak hem Prof. Dr. Melih Bulu’nun Boğaziçi Üniversitesi’ne cumhurbaşkanı kararı ile rektör olarak atanmasını hem de ODTÜ’nün mevcut rektörü Prof. Dr. Verşan Kök’ü protesto etti.

Medyascope‘a konuşan bir ODTÜ öğrencisi, “Üniversitelerin demokratik yapısını birlikte mücadele ederek koruyabiliriz. Biz birlikte oldukça üniversiteleri teslim alamazlar” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.