Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP Milletvekili Erkan Aydın, Bursa Şehir Hastanesi’ndeki su baskınını değerlendirdi: “Bebek bezinin sıkıştığı gerekçesi inandırıcı değil”

Bursa Şehir Hastanesi’ni su bastığına ilişkin görüntüleri CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Twitter hesabından paylaşmıştı.

Bursa İl Sağlık Müdürlüğü ise, baskının pis su borularına atılan bebek bezlerinden kaynaklandığını ve tıbbi cihazlara zarar gelmeden olaya müdahale edildiğini açıklamıştı:

“Bursa Şehir Hastanesi’nde 24.07.2019 tarihinde B1 katı HBYS ofis alanının tavanında oluşan su akıntısı ile ilgili gerekli inceleme yapılmıştır. C Blok Kadın Doğum ve Çocuk ünitesinin hastanesinin pis su borularına bebek bezi ve benzeri maddelerin atılması neticesinde rögarın tıkandığı ve suyun geri itmesi sebebiyle de anılan ofis üzerinden geçen boruya ait dirseğin patladığı tespit edilmiştir. Olayla ilgili teknik ekipler hemen aksiyona alınarak vidanjör ile rögar açtırılıp, patlayan dirsek değiştirilmiştir. Ve her şey normal akışına dönmüştür. Bu su akıntısı sonucunda hiçbir tıbbi cihaz ve alanda sorun yaşanmamış  ve sağlık hizmeti sunumu kesintisiz devam etmiştir. Kamuoyunun bilgisine sunulur.”

Konuyla ilgili Medyascope’a konuşan CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, İl Sağlık Müdürlüğü’nün “bebek bezi” açıklamasını inandırıcı bulmadığını belirtti. Aydın, şehir hastanelerinin statüsünün “özel” olması nedeniyle devlet tarafından denetlenemediğini, dolayısıyla bu tür olaylara gebe olduğunu söyledi. Erkan Aydın, “Devletin şehir hastanelerine aylık 30-35 milyon dolar bir kira ödediği söyleniyor. Bu bütçeyle devlet hastaneleri yapılabilirdi” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.