Emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz YAŞ kararlarını değerlendirdi: “AKP, TSK’da tamamen kendi kadrolarını egemen kılmak istiyor”

Dün açıklanan Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararlarına göre, 14 general ve amiral bir üst rütbeye yükseltildi. Halen 241 olan general ve amiral sayısının 30 Ağustos itibariyle 233’e düşeceği duyuruldu. Güne Bakış’ta Burak Tatari’nin konuğu olan emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz, YAŞ kararlarını değerlendirdi. 

“Görev süreleri dolmadan emekli edilen çok sayıda general ve amiral var. Bu dikkat çekici” diyen Yavuz’a göre, “AK Parti tamamen kendi kadrolarını TSK’da egemen kılmak istiyor.” 

Medyascope'u destekle. Medyascope'a abone ol.

Medyascope’u senin desteğin ayakta tutuyor. Hiçbir patronun, siyasi çıkarın güdümünde değiliz; hangi haberi yapacağımıza biz karar veriyoruz. Tıklanma uğruna değil, kamu yararına çalışıyoruz. Bağımsız gazeteciliğin sürmesi, sitenin açık kalması ve herkesin doğru bilgiye erişebilmesi senin desteğinle mümkün.