Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cüneyt Cebenoyan’a BirGün gazetesinin önünde veda

3 Ağustos 2019’da Konya’nın Seydişehir ilçesinde geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden BirGün gazetesi köşe yazarı ve sinema eleştirmeni Cüneyt Cebenoyan, gazetenin önünde gerçekleştirilen törenle sonsuzluğa uğurlandı. Törene çalışma arkadaşları, gazeteci dostları, siyasetçiler ve sanatçılar katıldı.

BirGün gazetesinin düzenlediği törende konuşan Cüneyt Cebenoyan’ın eşi Ayşegül Cebenoyan, “Cüneyt hesap adamı değildi, hiçbir zaman olmadı, olsaydı Cüneyt olmazdı. Bu nedenle çok kırıldı. Dostlarının kendisini anladığını duymaya çok ihtiyaç duydu, keşke şu iki gündür hakkında yazılanları okuyabilse. Söylenenleri duyabilse. Ne kadar çok insanın içinin nasıl yandığını bilebilse. Ben Cüneyt’e hayatıma kattığı her şey için, sevgilim olduğu için, olağanüstü bir baba olduğu için teşekkür ediyorum. İyi ki hayatımı onunla geçirmişim, keşke daha uzun olabilseydi” dedi.

Cüneyt Cebenoyan’ın kızı Elif Cebenoyan, “’Benim esprimi bir ablam anlardı bir de bu’ diyerek beni işaret ederek anlatırdı. Babamı komikliğiyle, sıcaklığıyla, şefkatiyle, kararlığıyla bütün yönleriyle hatırlamak için elimden geleni yapacağım” diye konuştu.

Törende söz alan BirGün yazarı Hayri Kozanoğlu, “Cüneyt için yazdığım yazıda ‘Sevmesi kolay anlaması zordur’ demiştim. Onun samimiyetini gözünden ve hareketlerinden anlardınız. Özeleştiri geleneği olmayan bir toplumda kendisinin yazdıklarını ve yaptıklarını, üzüldüklerini bu kadar gözden geçiren bir insan yoktu. Cüneyt’in bir bahtsızlık numunesi, bir kadersizlik abidesi olarak hatırlanmasını değil, tüm bu zor koşullara karşı sabırla, sebatla, kararlılıkla sözünü söyleyen bir sanat eleştirmeni, bir aydın olarak hatırlanmasını istiyoruz” dedi.

BirGün gazetesinin önündeki törenin ardından Cebenoyan, Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnedildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.