Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hong Kong’da demokrasi ve insan hakları için yürüyüşe rekor katılım

Hong Kong’da, zanlıların yargılanmak üzere Çin’e iadelerini öngören yasa tasarısına karşı protestolar devam ediyor. 18 Ağustos pazar günü rekor katılım ile yüzbinlerce kişi gösterilerde yer aldı.

Protestolar, zanlıların Çin’e iadelerini öngören yasa tasarısına karşı 9 Haziran’da başlamıştı. Polisin 12 Haziran’da eylemcilere karşı biber gazı, göz yaşartıcı gaz ve plastik mermi kullanmasıyla protestoların boyutu da genişledi. Böylelikle eylemcilerin taleplerine şiddet olaylarının soruşturulması da eklendi.

Pazar günkü protestoya, organizatörlere göre 1,7 milyon insan katıldı. Yoğun yağışa rağmen, şemsiyeleriyle yürüyüşlerine devam eden protestocular, göstericilere karşı uygulanan şiddetten ötürü Hong Kong emniyet müdürünün istifasını istedi.

Hong Kong hükümeti, protestoculardan eylemlerini “barışçıl ve rasyonel” şekilde sürdürmelerini istedi. Bunun üzerine protestocular marşlarında “Barışçıl, rasyonel ve şiddetsiz duruş” sloganlarını kullandı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.