Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Prof. Bengi Semerci anlatıyor (33): Şizoid kişilik bozukluğu nedir?

Kişinin yaşanılan toplumun beklentilerinde belirgin olarak sapan, sürekli olan, bilişsel alanda, duygulanımlarında, kişiler arası ilişkilerinde ve dürtü kontrolünde kendini gösteren içsel yaşantılarına ve davranış örüntülerine kişilik bozuklukları denir.

Bu videoda Prof. Dr. Bengi Semerci az bilinen kişilik bozukluklarından olan şizoid kişilik bozukluğundan bahsediyor. Oluş nedenleri hakkındaki görüşleri, başka insanlarla ilişkileri ve seçtikleri yaşam tarzlarını aktarıyor. Şizoid kişilik bozukluğunun karışabileceği veya birlikte görülebileceği diğer psikiyatrik hastalıkların neler olduğunu ve şizoid kişilik bozukluğu tedavisinde yapılabilecekleri anlatıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.