Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hong Kong’da devam eden protestolarda polis TOMA kullandı ve ateş açtı, 36 kişi gözaltına alındı

Hong Kong’da suçluların Çin’e iadesine olanak sağlayan yasa tasarısına yönelik haziran ayında başlayan protestolar hâlâ devam ediyor. Pazar günü gerçekleştirilen gösterilerde aralarında 12 yaşında bir çocuğun da bulunduğu 36 kişi gözaltına alındı. Hong Kong polisi göstericilere ilk defa toplumsal olaylara müdahale aracı (TOMA) ile müdahale etti.

Binlerce kişinin katıldığı geniş çaplı gösterilerde polis ve eylemciler arasındaki şiddet giderek artıyor. Pazar günü gerçekleştirilen protestolarda eylemciler, taş, sopa ve molotofkokteyli kullanırken, polis göstericilere göz yaşartıcı gaz, basınçlı su ve plastik mermi ile müdahale etti. Gösteriler sırasında bir polis silahını çekip havaya ateş açtı.

Fotoğraf: Tyrone Siu/Reuters

Sosyal medyada, eylemcilerin taş ve sopalarla polisleri kovaladığı ve polislerin silah kullandığı görüntüler paylaşıldı. Hong Kong Emniyeti, silah kullanan polislerin göstericileri hedef almadığını, uyarı ateşi açıldığını belirtti.

Gösterilerde polis, aralarında 12 yaşında bir çocuğun da bulunduğu 36 kişiyi, silah bulundurma ve polise saldırma gibi suçlardan gözaltına aldı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.