Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Falcao nihayet Galatasaray’da

Galatasaray, aylardır kadrosuna katmak için büyük uğraş verdiği Radamel Falcao’yu dün akşam İstanbul’a getirdi. Kolombiyalı futbolcuyu Atatürk Havalimanı’nda yaklaşık 25 bin taraftar karşıladı. Havalimanı çıkışında Falcao’nun yanında Galatasaray İkinci Başkanı Abdurrahim Albayrak yer aldı.

Kolombiyalı futbolcuyu Atatürk Havalimanı’nda yaklaşık 25 bin taraftar karşıladı.

Havalimanı çıkışında açıklamalarda bulunan Falcao, “Şu an inanılmaz mutluyum. Böyle güzel bir yere gelmeyi, böyle güzel bir formayı giymeyi nasip ettiği için Tanrı’ya şükürler olsun. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Artık Galatasaray’dayım” dedi.

Havalimanı çıkışında Falcao’nun yanında Galatasaray 2. Başkanı Abdurrahim Albayrak yer aldı. .

Galatasaray’ın yeni santraforu Radamel Falcao kimdir? İşte Kolombiyalı golcünün özgeçmişi:

Radamel Falcao 10 Şubat 1986 tarihinde Santa MartaKolombiya‘da dünyaya geldi. Futbola Arjantin’in River Plate altyapısında başlayan Falcao, ilk profesyonel sözleşmesini de 2005 senesinde aynı kulüple imzaladı.

Burada ilk maçına henüz 19 yaşındayken çıkan Falcao, ilk olarak 2005–06 sezonunda 11 maça çıktı ve 7 gol attı. 2007–2008 sezonunda Copa Libertadores‘te mücadele etti ve çeyrek finalde Botafogo maçında hat-trick yaptı. River Plate forması ile 2005-2009 yılları arasında oynadığı oyunla dikkatleri üzerine çeken Falcao, 2009’da Portekiz devi Porto‘ya transfer oldu. Porto‘da iki sezon geçiren Falcao, 51 maçta forma şansı buldu ve 41 kez rakip ağları havalandırmayı başardı. Buradaki performansıyla dünya genelinde tanınan bir futbolcu haline gelen Radamel Falcao, 2011 senesinde İspanya‘nın önemli kulüplerinden Atletico Madrid’e transfer oldu. Burada da kulübün tarihine geçecek bir performans sergileyen Falcao, iki sezonda 68 maça çıktı ve neredeyse her maç gol şansı bularak 52 gol ile buradan ayrıldı.

2013 senesinde, toplam bir sene bile forma giymeyeceği AS Monaco‘ya transfer oldu. Burada 34 maçta forma giyen başarılı futbolcu, 23 gol attı. Falcao, 2014’te Monaco’dan Manchester United‘a, 2015’te ise Chelsea‘ye kiralandı. Londra’nın ardından yeniden Monaco’ya dönen Falcao, artık Galatasaray’da. Başarılı futbolcu 2007 yılından bu yana Kolombiya Milli Takımı forması da giyiyor. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.