Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dorian Kasırgası Bahamalar’da: 5 kişi öldü, 13 binden fazla ev zarar gördü

Bahamalar’da etkisini gösteren Dorian Kasırgası bölgede kriz yaratmaya devam ediyor. Dün Bahamalar Başbakanı Hubert Minnis’in yaptığı açıklamaya göre ülkeye bağlı bulunan Abaco Adaları’nda 5 kişi hayatını kaybetti, 21 kişi de yaralandı. “Şu anda tek hedefimiz vatandaşlarımızı bu kasırgadan korumak. Yaraları birlikte onaracağız” diyen Minnis, ayrıca kasırgadan korunmak için Bahamalılar’ı güvenli bölgelere sevk ettiklerini belirtti.

Bahamalı yetkililer, şu ana kadar evleri sel altında kalan birçok insanın kendilerini aradığı ve bu sayının tahmin edilemeyecek kadar çok olduğunu belirtiyor. Bahamalar’da yayın yapan bir radyo kanalı, Dorian Kasırgası’nın ülkelerini vurmasının ardından iki binden fazla insanın kendilerine ulaşmaya çalıştığını açıkladı.

Kasırga gece devam ederse çok kötü olur

Bahama parlamentosu üyelerinden İram Lewis ise, en çok korktuğu şeyin kasırganın geceleri de etkili olması olduğunu açıkladı ve bu durumun evlerdeki bütün telefonları bozabileceğini ve bu nedenle de bu insanlara yardım ulaştıramayabileceklerinden endişe ettiğini belirtti. Ayrıca Lewis, Bahamalar Havalimanı’nın da su seviyesinin altında olması nedeniyle endişe içinde olduklarını sözlerine ekledi.

Pazartesi günü Florida’ya gelecek

Kasırganın pazartesi günü Florida kıyılarını ulaşması bekleniyor. Bu konuda Florida yönetimi ve Florida’da yaşayanlar yoğun önlemler alıyor. Öte yandan, Dorian Kasırgası, 4. kategori tehlikeli kasırgadan 3. kategoriye düştü. Hızı gitgide azalan kasırganın Florida kıyılarında Bahamalar’dakinden daha az etkili olması öngörülüyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.