Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Başka Sinema Ayvalık Film Festivali 4 Ekim’de başlıyor

Başka Sinema Ayvalık Film Festivali’nin ikincisi 4-9 Ekim 2019 tarihleri arasında sinemaseverlerle buluşacak.

https://www.youtube.com/watch?v=MMm0_nba8r4

Kariyo & Ababay (KAV) Vakfı ana sponsorluğunda düzenlenen festivalin açılışı İspanya sinemasının usta isimlerinden Pedro Almodóvar’ın Acı ve Zafer (Dolor y Gloria) filmiyle yapılacak. Filmin başrollerinde, yönetmenle daha önce de çalışan Penélope Cruz ve Antonio Banderas yer alıyor. Antonio Banderas bu filmde sergilediği performansla Cannes Film Festivali’nde En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazandı. 

Fatih Özgüven’in danışmanlığını yürüttüğü festivalde Bong Joon-ho, Ken Loach, Rachel Tsangari, Syllas Tzoumerkas, Asif Kapadia, Pelin Esmer, Emin Alper, Emre Yeksan, Can Evrenol ve Mehmet Akif Büyükatalay gibi isimlerin yönettiği filmler gösterilecek. 

Geçen yıl Ahlat Ağacı filmiyle Nuri Bilge Ceylan’a verilen 100 bin TL değerindeki KAV Yılın Yönetmeni Ödülü, bu yıl 4 Ekim’de gerçekleştirilecek açılışta yeni sahibini bulacak.

Festivalin direktörü Azize Tan, “Geçen yıl festivalin gördüğü büyük ilgi, hem sinema ortamının hem de seyircilerin büyük coşkusu, bu yıl için daha şevkle çalışmamızı sağladı. Bölgede kalıcı olduğumuzu göstermek için bu yıl ağustos ayında açık havada film gösterimleri düzenledik ve yaklaşık 2500 izleyiciyi ağırladık. Ekim ayı artık Ayvalık’ta film festivaliyle anılıyor’’ dedi.

Ayvalık’ın farklı yerlerine yayılacak olan festivalde, her akşam gerçekleştirilecek ücretsiz açık hava gösterimlerinin yanı sıra, yerli ve yabancı konukların katılımıyla paneller ve sinemacılarla öğrencileri buluşturan atölyeler de olacak. Bu sene özellikle Midilli’den gelen sinemaseverler de düşünülerek filmlere İngilizce altyazılar eklendi. Ayrıca, Yunan yönetmenlerin filmlerine de yer verildi.

Çocuk atölyeleri Cüneyt Cebenoyan’ın anısına

Çocuklar için yapılan film atölyeleri yakın zamanda kaybettiğimiz sinema yazarı Cüneyt Cebenoyan’ın anısını yaşatmak için, onun adına yapılacak.  

Festival biletleri Biletix üzerinden ve Sanat Fabrikası gişelerinden satılacak. Biletlerin ön satışı Biletix’ten 21 Eylül-3 Ekim, Sanat Fabrikası gişesinden 28 Eylül-3 Ekim tarihleri arasında yapılacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.