Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

AOÇ arazileri için TOKİ önünde eylem devam ederken, satış ihalesi rekabet sağlanamadığı gerekçesiyle ertelendi

Mimarlar Odası ve beraberindeki elliye yakın kuruluş Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazilerinin satışa çıkarılmaması için Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) önünde basın açıklaması yaptı. TOKİ ise, Çukurambar’daki 48 bin metrekarelik arazi için yapılmakta olan ihaleyi erteledi.

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, basın açıklamasında, AOÇ arazilerinin ihaleyle satılmasının mahkeme kararına aykırı olduğunu ifade etti. Açıklamanın yapıldığı sırada ise TOKİ’den ihalenin ertelendiği bilgisi geldi.

Tezcan Karakuş Candan, Medyascope’a yaptığı değerlendirmede, ihalenin tamamen iptal edilmesi gerektiğini söylerken, kendisine Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin ihaleye gireceğine yönelik bir bilgi gelmediğini ifade etti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.