Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Barolar, TBB Başkanı Metin Feyzioğlu’nu devirmek için harekete geçti

Adli yıl açılışının Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda yapılmasını protesto eden barolar, Türkiye Barolar Birliği (TBB) yönetiminin değişmesi için harekete geçti. İstanbul ve Antalya barolarının ardından, Ankara Barosu da TBB’nin olağanüstü genel kurula gitmesini istedi.

Ankara Barosu’nun resmi Twitter hesabında “Ankara Barosu’nun 04.09.2019 tarihli yönetim kurulu toplantısında Avukatlık Kanunu’nun 115/2. Maddesi uyarınca Türkiye Barolar Birliği’nin seçim gündemli olağanüstü genel kurula çağırılmasına karar verilmiştir” denildi.

Gazete Duvar’a konuşan Ankara Barosu Başkanı Erinç Sağkan, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun adli yıl açışında verdiği görüntüyü savunmanın, yargı bağımsızlığına vurulan bir darbe olduğunu söyledi:

“Savunmanın bağımsız olmadığı bir ülkede yargı bağımsızlığından söz edemezsiniz; yargı bağımsızlığın olmadığı yerde de hukuk devletinden söz edemezsiniz. Bunun etkileri olacaktır. Barolar tabii ki tartışacaklardır. Biz de Ankara Barosu olarak bunun tartışmasını yapacağız.”

Tartışmaların odağındaki Metin Feyzioğlu, gelişmelere Erzurum’dan cevap verdi. Feyzioğlu, baroları eleştirerek, “Onlar için mesele yargı bağımsızlığı değil, Cumhurbaşkanı’na gidip gitmemek meselesidir” diye konuştu. Feyzioğlu şöyle devam etti:

“Ben devletle iş konuşmam diyorsunuz. Ama biz bu devletin içinde iş yapmak durumundayız. Türkiye’nin şu anda hükümet merkezi orasıdır. Ben oraya gitmem dediğinizde samimi olmak lazım. Adli yıl açılışı sebebiyle gelmeyen kıymetli meslektaşlarımı anlıyorum, olabilir, biz de başka yerde yapılsın istedik. Oraya gitmenin bu millete ve bu meseleye getirisi nedir? Gitmemenin zararı nedir?”

42 baro, Yargıtay Başkanlığı’nın 2019-2020 adli yıl açılışının Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda yapılmasını boykot ederek, 2 Eylül’deki törene katılmamıştı. Türkiye Barolar Birliği ise törene katılmış, Başkan Metin Feyzioğlu açılış töreninde bir konuşma yapmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.