Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Çağdaş sanat müzesi Arter, 13 Eylül’de Dolapdere’de kapılarını sanatseverlere açıyor

Haber: Hatice Utkan Özden

Kurgu ve kamera: Öykü Atan

İstanbul’un uzun süredir beklenen çağdaş sanat müzesi Arter’in 13 Eylül’de kapılarını açacağı, 4 Eylül’de müzede gerçekleştirilen bir basın toplantısıyla duyuruldu.

Basın toplantısında Arter’in kurucu direktörü Melih Fereli, müzenin 2 Ocak 2020 tarihine kadar herkese ücretsiz olacağını açıkladı. Müze, 24 yaş altındaki herkese ücretsiz olmaya devam edecek. Ayrıca, müzeye en yakın metro istasyonlarından servisler bulunacak.

“Arter’in yeni binasıyla birlikte tüm halkımızın, özellikle de gençlerimizin ve çocuklarımızın sanatla özgürce karşılaşabileceği bir ortamı mümkün kılmanın heyecanı içindeyiz’’ diyen Fereli, müzenin amacının sanatı herkese ulaştırmak olduğunu ve etkinliklerin konserler, canlı performanslar, tiyatro, dans, film gösterimleri gibi sanatın farklı disiplinlerini içereceğini söyledi.

Fereli, ‘‘Kültür ve sanat alanında büyük bir adanmışlık sergileyen Koç Topluluğu şirketlerinden TÜPRAŞ’ın Arter’in kurumsal sponsorluğunu üstlenmiş olduğunu da buradan gurur ve memnuniyetle duyurmak isterim. TÜPRAŞ sayesinde 24 yaş ve altındaki gençler, Arter sergilerini her zaman ücretsiz olarak ziyaret edebilecekler” dedi.

Açılış sergileri

Arter’in açılış sergileri hem Arter koleksiyonundan eserler hem de yeni eserler içeriyor. Basın toplantısında konuşan küratör Emre Baykal, Arter’de sergilerin yıl boyu değişeceğini ve hem koleksiyondan eserlerin hem de yeni üretilen farklı eserlerin bir araya geleceğini söyledi.

Açılış kapsamında Altan Gürman’ın retrospektifini görmek, İnci Furni ve Ayşe Erkmen’in kişisel sergilerini izlemek mümkün. Arter, iki karma sergiyle hem Türk, hem de yabancı sanatçıların eserlerini bir araya getiriyor. “Saat Kaç” adlı sergi kapsamında 34 sanatçının 44 eserini görmek mümkün. “Kelimeler Pek Gereksiz” adlı sergi de 42 sanatçının 52 eserini buluşturuyor.

Müzede ayrıca, Rosa Barba’nın “Gizli Konferans” adlı üç kısa filmden oluşan eseri ve Celeste Boursier-Mougenot’nun “offroad, V.2” adlı yerleştirmesi de sergileniyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.