Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Marmara Uluslararası Kent Forumu (#MARUF19): “Şehir yönetimleri mülteci gerçeğiyle yüzleşmeli ve planlarını ona göre yapmalı”

Marmara Uluslararası Kent Forumu’nun (MARUF19) ilk gününde “Uluslararası İnsani Hareketlilik ve Sosyal Uyum” başlıklı bir oturum gerçekleştirildi. Oturumda, mülteci ile göçmen arasındaki farklar, hükümetlerin göç politikaları ve göç meselesine dair yapılması gerekenler ele alındı.

Medyascope’tan Fatima Çelik ve Caner Polat, oturumun konuşmacılarından Türk Alman Üniversitesi Göç ve Uyum Araştırmaları Merkezi Müdürü Murat Erdoğan, Koç Üniversitesi Göç Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Direktörü Ahmet İçduygu, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) Türkiye Temsilcisi Katharina Lumpp ve Kanada’nın önde gelen göç araştırma merkezlerinden Metropolis’in Başkanı Howard Duncan ile konuştu. Alanlarında uzman bu isimler, kent yöneticilerinin mülteci gerçeğiyle artık yüzleşmeleri gerektiğini çünkü mültecilerin uzun süre kalacaklarının vurguladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.