İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile bir telefon görüşmesi yaptı. Zarif, Suriye’nin toprak bütünlüğüne vurgu yaptı ve operasyona karşı olduklarını söyledi.
İran devlet kanalı IRIB’in haberine göre görüşme, ABD’nin Suriye’deki birliklerini çekeceğini açıklamasından hemen sonra yapıldı.
Haberde, “Muhammed Cevad Zarif askeri operasyona karşı çıktı ve Suriye’de istikrar ve güvenlik sağlanması gerektiğini vurguladı” denildi.
İran Dışişleri Bakanlığı’nın internet sitesinde de konuyla ilgili bir açıklama yayınlandı.
Medyascope'u destekle. Medyascope'a abone ol.
Medyascope’u senin desteğin ayakta tutuyor. Hiçbir patronun, siyasi çıkarın güdümünde değiliz; hangi haberi yapacağımıza biz karar veriyoruz. Tıklanma uğruna değil, kamu yararına çalışıyoruz. Bağımsız gazeteciliğin sürmesi, sitenin açık kalması ve herkesin doğru bilgiye erişebilmesi senin desteğinle mümkün.
Açıklamada “Türk askeri güçlerinin Suriye topraklarına girme ihtimaliyle ilgili endişe verici haberlerin takip edildiği ve bu tür bir eylemin gerçekleşmesinin Türkiye’nin güvenlik endişelerini bitirmeyeceği gibi mal ve cana zarar gelmesine yol açacağı” belirtildi.