Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Trump’a yakın Fox News’ın anketi: ABD halkının yarısından fazlası Trump’ın azledilmesini istiyor

Beyaz Saray’da ABD Başkanı Donald Trump’ın görevinden azledilmesi için Demokrat Parti’nin başlattığı yasal süreç sürerken, yayınlanan anket sonuçları Trump’a olan desteğin düştüğünü gösteriyor.

ABD Başkanı Donald Trump’ı desteklediği bilinen Fox News tarafından yapılan son ankete göre ABD’de oy verenlerin yarısından fazlası Trump’ın azledilmesini istiyor.

Fox News son yaptığı ankette Amerikan halkına azil sürecini destekleyip desteklemedikleri ve Trump yönetimi hakkında bazı sorular sordu.

Halkın yüzde 51’i Trump’ın azil sürecini destekliyor

Ankete göre, oy verenlerin yüzde 51’i Trump’ın azil süreci başlatılmasını ve görevden ayrılmasını istediğini belirtirken yüzde 40’ı ise Başkan’ın azledilmesini istemiyor. Haziran’da azil sürecini ve görevden alınmayı destekleyenlerin oranı yüzde 42’ydi.

Azil sürecini desteklemeyen 10 kişiden 4’ü, Trump’ın yaptığının yanlış olduğunu düşünmüyor ve Trump hakkındaki suçlamalara inanmıyor.

Oy verenler, eylül ayına göre Trump’ın performansının düştüğünü düşünüyor.

Anket sonuçlarına göre eylül ayına oranla, Trump hükümetinin geçmiş hükümetlere göre daha fazla yolsuzluk yaptığını düşünülüyor. Eylülde bu oran yüzde 46’yken şimdi yüzde 51.

Ankette, Trump’ın azil sürecini başlatan, Ukrayna başbakanıyla yaptığı telefon görüşmesiyle ilgili ne düşündükleri de soruldu. Katılımcıların yüzde 17’si görüşmede bir sıkıntı görmediklerini söylerken yüzde 43, görüşmenin uygunsuz olduğunu ve azil sürecini hak ettiğini, yüzde 27 ise görüşmeyi uygunsuz bulmalarına rağmen azil sürecine gerek görmediklerini söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.