Suriye operasyonu – AB’nin Türkiye’ye yaptırımları 17-18 Ekim’de karara bağlaması bekleniyor

ABD‘nin yanı sıra Avrupa Birliği‘nin (AB) de gündeminde, askeri harekât sebebiyle, Türkiye’ye yaptırımlar uygulanması konusu var. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Almanya Başbakanı Angela Merkel, Paris’te yaptıkları görüşmede, birliğin bu konuda ortak karar alacağını vurguladı.

Macron bugün de AB Konseyi Başkanı Donald Tusk ve AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ile Paris’te görüşecek. AB dışişleri bakanları da Lüksemburg’da toplanarak Suriye konusunda ortak bir AB yaptırımı konusunu ele alacak.

Ardından 17-18 Ekim günlerinde Brüksel’de toplanacak olan AB liderler zirvesinde yaptırım konusu tartışılarak karara bağlanacak.

Medyascope'u destekle. Medyascope'a abone ol.

Medyascope’u senin desteğin ayakta tutuyor. Hiçbir patronun, siyasi çıkarın güdümünde değiliz; hangi haberi yapacağımıza biz karar veriyoruz. Tıklanma uğruna değil, kamu yararına çalışıyoruz. Bağımsız gazeteciliğin sürmesi, sitenin açık kalması ve herkesin doğru bilgiye erişebilmesi senin desteğinle mümkün.