Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hollanda’da bir evin bodrum katında dokuz yıldır dünyanın sonunu bekleyen yedi kişi bulundu

Hollanda’nın Drenthe bölgesindeki Ruinerwold köyünde bir bağevinin bodrumunda dokuz yıldır dünyanın sonunun gelmesini beklediği öne sürülen bir adam ve altı kardeş bulundu.

Polis, 58 yaşında bir adamla yaşları 18 ile 25 arasında değişen altı kişinin evin bodrumunda tamamen tecrit edilmiş bir halde yaşadığını duyurdu. Olay, çocuklardan en büyüğünün bir köyün barında bira içtikten sonra yaşadıklarını anlatması ve yardım istemesiyle ortaya çıktı.

Hollanda basınına konuşan bar sahibi Chris Westerbeek, “Pazar günü beş bira ısmarladı ve içti. Sonra onunla konuştum. Kaçtığını ve yardıma ihtiyacı olduğunu söyledi. Sonra polisi aradık” dedi.

İhbarın ardından, diğer evlerden uzakta, kanallarla ayrılmış ve bir köprü üzerinden ulaşılabilen eve giden polis, bir dolabın arkasına gizlenmiş merdivenle bodruma inip aileyi buldu.

Hollanda basını, 58 yaşındaki kişinin tutuklandığını ve çocukların babası sanılan bu kişinin kaldıkları evin sahibi olmadığını yazdı. Belediye Başkanı Roger de Groot, adamın, çocukların babası olmadığını söyleyip, “Bildiğim kadarıyla çocukların anneleri oraya varmadan önce ölmüş” dedi.

Soruşturmanın devam ettiğini açıklayan polis ise, bu kişilerin tam olarak ne kadar zamandır orada olduklarını ve çocukların annelerine ne olduğunu araştırıyor. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.