Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Borsa İstanbul Genel Müdürlüğü’ne Hakan Atilla’nın atandığını duyurdu.
Açıklamayı önce TRT World Forum’daki konuşması sırasında yapan Albayrak, daha sonra Twitter hesabından da bir açıklama yaparak, “Haksız bir mahkumiyetin ardından ailesine ve ülkesine kavuşan Hakan Atilla’nın dinlenme dönemi bitti. Borsa İstanbul Genel Müdürü olarak göreve başlıyor. Bu görevin kendisi ve BIST için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.
Hakan Atilla, Halkbank Genel Müdür Yardımcısı iken ABD’nin İran’a yönelik yaptırımlarını delme suçlaması ile o sırada bulunduğu New York’ta tutuklanmış, Rıza Sarraf ile birlikte yargılandığı davada 32 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. 19 Temmuz 2019’da serbest bırakılan Atilla, yurda döndüğünde havaalanında Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından karşılanmıştı.
Medyascope'u destekle. Medyascope'a abone ol.
Medyascope’u senin desteğin ayakta tutuyor. Hiçbir patronun, siyasi çıkarın güdümünde değiliz; hangi haberi yapacağımıza biz karar veriyoruz. Tıklanma uğruna değil, kamu yararına çalışıyoruz. Bağımsız gazeteciliğin sürmesi, sitenin açık kalması ve herkesin doğru bilgiye erişebilmesi senin desteğinle mümkün.