Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Aydın Selcen ile Gündem Dışı (39): Soçi mutabakatının uygulanması Suriye ve Rusya’ya bırakıldı

Aydın Selcen, Soçi Mutabakat Muhtırası’nın on maddesini ele aldı, bu anlaşmanın önceki Türkiye-ABD Ortak Açıklaması’ndan bizatihi belgenin başlığı ve doğası ile farklı olduğunu vurguladı, Ankara’nın 120x32km’lik alanda M-4 karayolu dahil denetimini kabul ettirdiğini belirtti. Buna karşılık, 150 saatlik mühlet dolduğunda Türkiye’nin YPG’nin sınırdan 30 km geri çekilmesi ve Münbiç ile Tel Rifat’ı boşaltması talepleri tam olarak karşılanmadıysa da, Barış Pınarı Harekâtı’nda olduğu gibi yeniden tek yanlı askeri müdahalede bulunması bir Türkiye-Suriye savaşı anlamına geleceğinden, bu olasılığın gerçekçi olmadığına dikkat çekti. Dolayısıyla uygulanma konusunun esasen Suriye’ye ve Rusya’ya bırakıldığını, ayrıca kısa vadeli görünür kazanımların, orta ve uzun vadede örtülü sakıncalar yaratabileceğini anımsattı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.