Soçi mutabakatı – Sınırda devriye gezecek 300 Rus askeri Suriye’de

Rusya ile varılan Soçi mutabakat muhtırası çerçevesinde Türkiye sınırında görev yapacak Rus askeri personeli Suriye’ye ulaştı. Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Çeçenistan’da konuşlu bir birliğe bağlı yaklaşık 300 askeri polisin Suriye sınır muhafızları ile birlikte görev yapmak üzere görevlendirildiği duyuruldu.

Açıklamada; “Rus askeri polisi halkın güvenliğini ve düzeni sağlamak, belirlenen bölgelerde devriye gezmek ve Kürt özsavunma güçleri ile silahlarının Türkiye sınırından 30 kilometre öteye çekilmesine yardım etmek gibi görevler gerçekleştirecek” denildi.

Askerlerin Suriye’ye vardıktan sonra uçaktan inme görüntüleri Rusya Savuma Bakanlığı’nın resmi Instagram hesabında yayınlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Soçi’de yaptığı görüşmede imzalanan muhtıranın beşinci maddesinde, Rus askeri polisi ve Suriye sınır muhafızlarının “Barış Pınarı Harekâtı alanı dışında kalan YPG unsurları ve silahlarının Türkiye-Suriye sınırından itibaren 30 kilometrenin dışına çıkarılmasını temin etmek üzere” Türkiye-Suriye sınırının Suriye tarafına gireceği belirtilmişti.

Medyascope'u destekle. Medyascope'a abone ol.

Medyascope’u senin desteğin ayakta tutuyor. Hiçbir patronun, siyasi çıkarın güdümünde değiliz; hangi haberi yapacağımıza biz karar veriyoruz. Tıklanma uğruna değil, kamu yararına çalışıyoruz. Bağımsız gazeteciliğin sürmesi, sitenin açık kalması ve herkesin doğru bilgiye erişebilmesi senin desteğinle mümkün.