Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yeniden görülen “darbe çağrışımı” davasında Ahmet Altan ve Nazlı Ilıcak’ın 10 yıl hapsi istendi

Fethullah Gülen yapılanmasının medya ayağı davasında mütalaasını açıklayan cumhuriyet savcısı, sanıklar Ahmet Altan ve Nazlı Ilıcak’ın “terör örgütüne yardım etmek” suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapsine, tutuksuz sanık Mehmet Altan‘ın ise beraatına karar verilmesini istedi.

Yargıtay 16. Ceza Dairesi‘nin bozma kararının ardından İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi’nde tekrar görülen davanın ikinci duruşmasına, tutuklu sanık Nazlı Ilıcak ve tutuksuz sanık Mehmet Altan katıldı. Diğer tutuklu sanıklar Ahmet Altan, Şükrü Tuğrul Özşengül, Fevzi Yazıcı ve Yakup Şimşek duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Savcının mütalaasında Tuğrul Özşengül, Fevzi Yazıcı ve Yakup Şimşek’in “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan 7,5 yıldan 15’er yıla kadar hapisle cezalandırılmaları da talep edildi.

Ne olmuştu? 

Ahmet Altan, Mehmet Altan, Nazlı Ilıcak’ın da aralarında bulunduğu altı sanık, 16 Şubat 2018’de “cebir ve şiddet kullanarak, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs etmek” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.

Karar, Yargıtay tarafından bozulmuştu. Yüksek Mahkeme, sanıkların “anayasayı ihlal” suçunu işlediklerinin kanıtlanamadığını belirtmişti. Yargıtay’ın kararının ardından Mehmet Altan tahliye edilmiş, diğer sanıkların tahliye talepleri ise reddedilmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.