Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İmamoğlu, İstanbullular’ı “temel atmama töreni”ne davet etti

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Brand Week İstanbul’un açılış konuşmasını yaptı. İmamoğlu yakın zamanda Kemerburgaz Kent Ormanı’nın 1,6 milyon metrekarelik kısmını halkın kullanımına açtıklarını belirtti, katılımcı ve İstanbul halkının yarın yapacakları ‘temel atmama’ törenine davet etti.

İmamoğlu, Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde yaklaşık 2 bin 500 katılımcıya seslendiği açılış konuşmasında yeşil bir kent yaratacaklarının sözünü verdi: Kemerburgaz Kent Ormanı’ndaki 5,5 milyon metrekare yeşil alan bizden uzak tutuldu. Biz, kent ormanı olarak hayatımıza kattık 1,6 milyon metrekarelik kısmını. Kalanını da seneye katacağız. Altı senedir Orman Bakanlığı tahsis etmiş, yapılmıyor. ‘İmara değil, insanlara açacağız’ deyince hemen ‘Biz yaptık, biz yaptık!’ Tamam, tamam; biz yaptık, tamam! Bir şey değil; kızmayın! Ama niye açmadınız? Başka bir hesap mı vardı? Niye açmadınız? İki ayda toparladık, açtık. Gidin bakın; cıvıl cıvıl. Büyükdere Caddesi üzerinde, hemen Maslak’ı geçince, yolun sağ tarafında, binaların arasında 1 milyon 100 bin metrekare park var. 19 Mayıs’ta size orayı açacağım; şaşacaksınız; ‘Ya bu vardı da biz bunu niye kullanmadık’ diyeceksiniz. Kurbağalıdere’deki sorunu da yaza çözüyoruz. Ayamama Deresi’nin çevresiyle ilgili sorunları çözüyoruz.”

19 Mayıs’ta, İmamoğlu’nun bahsettiği ve Hacıosman’da bulunan koru halkın kullanımına açılacak. 

İstanbullular’ın iki seçimde de dünyaya ilham kaynağı olan bir cesaret örneği gösterdiğine değinen İmamoğlu, “Bu şehirde kimse kendisini azınlık hissetmeyecek. Hep birlikte çoğunluğun yönetme, azınlığın var olma hakkına saygı duyan bir siyaset ve yönetim anlayışı inşa edeceğiz” diye konuştu.

“Temel’e son dileğin ne diye sormuşlar…”

Demokrasiyi inşa etmeden refah ve mutluluğun olmayacağını, ekonominin gelişemeyeceğini vurgulayan İmamoğlu, yarın “temel atmama töreni” yapacaklarını açıkladı: “Size duymadığınız bir duyuru yapayım. Yarın bir törenimize davet etmek istiyorum. ‘Temel atmama törenine’ davet ediyorum sizi. Şaka değil. Yarın ‘temel atmama törenim’ olacak gerçekten. Göreve geldiğimizde, bizim önümüze getirilmiş, dayatılmış, ihaleye çıkılmış, teklifler alınmış… Silahtarağa’da Eyüpsultan sınırları içinde, Haliç’in o güzel doğasını bütünleyen, 130 bin metrekarelik alanı kapsayan, 70 bin metrekareye yakın kısmı orman olan bir arazide, bir arıtma tesisi… Maliyeti, 1 milyon 100 bin liranın üzerinde. Arazi değeriyle beraber, 1.5 milyarı aşan bir proje. Ekonomik sıkıntı vesaire bir kenara; ‘durdurduk’. Çok projeyi böyle durdurduk aslında. Çok projeye araştırma yapıyoruz. Buna da yaptık. Böyle bir arıtma tesisine gerek yok. Ne yazık ki yok. 1.5 milyar. Ben, bu şehrin insanına bunu anlatmak zorundayım. Bu bir ders olmalı. Temel’e, idamdayken, ‘Son dileğin ne’ diye sormuşlar; ‘Ha bu bana ders olsun’ demiş. Şehrimizi bu duruma getiremeyiz.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.