Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İmamoğlu’nun kampanya direktörünün kitabı, Canan Kaftancıoğlu’nun sert tepkisine yol açtı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu‘nun Beylikdüzü Belediye Başkanlığı’na aday olduğu dönemden itibaren üç seçim kampanyasının direktörlüğünü üstlenen Necati Özkan, “Kahramanın Yolculuğu” adlı kitabında İmamoğlu’nun İBB Başkanlığı’na giden yolda yaşadıklarını yazdı. Önsözünü Ekrem İmamoğlu’nun kaleme aldığı ve Mediacat’ten çıkan kitap İstanbul’da billboardları, İETT araçlarındaki televizyon yayınlarını kapsayan büyük bir tanıtım kampanyası ile tanıtıldı.

Kitap, arka kapağında şöyle anlatılıyor:

“Çoğunlukla gerçek kişi ve olaylara dayanan, büyük kahramanlıklar içeren, insana ve hayata dair derin ve değerli mesajlar içermesi nedeniyle kuşaktan kuşağa aktarılan, tarihsel öneme sahip, büyük anlatılar… Efsaneler kabaca böyle tanımlanabilir.

Onca güzelliğinin yanı sıra sayısız efsaneye de ev sahipliği yapmış olan İstanbul, 2019 yerel seçimleri sırasında yeni bir efsanenin doğuşuna tanıklık etti: Ekrem İmamoğlu.

Kahramanımız, İstanbul’u 25, Türkiye’yi 17 yıldır yönetmekte olan, tüm devlet kurumları ve medya üzerinde ağır ve aşırı bir hakimiyete sahip iktidarı ve onun bakanlık, başbakanlık, meclis başkanlığı yapmış adayını üst üste iki kere yendi.

Bu, yeni nesil siyaset anlayışının bir zaferiydi.

31 Mart seçimlerinin bütünüyle meşru sonuçlarını tanımayanların yaptıklarını içlerine sindiremeyen milyonlar, İmamoğlu’nda kendi vicdanlarının ve adalet duygularının ifadesini buldular. “Hak yemem, hakkımı da yedirmem” diyerek çok sakin, çok güçlü, çok kararlı ama hep zarif ve nazik bir duruş sergileyen bu genç adamda kendilerini ve tabiri caizse kahramanlarını gördüler.

Kahramanın Yolculuğu‘nda, İstanbul’un ve Türkiye’nin geleceğini etkileyecek ölçekte sonuçlar yaratacağı şimdiden görülen o olağanüstü altı ay, sürecin her aşamasını kahramanla birlikte yaşayan, İmamoğlu Kampanyası’nın direktörü Necati Özkan tarafından anlatılıyor.”

Necati Özkan’ın kitabının yayımlanması ile birlikte CHP içinde de kitapla ilgili tartışmalar başladı. İmamoğlu’nun seçim kampanyası sırasında en yoğun çalışan isimlerden biri olan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu bu sabah Twitter’da Özkan’ı ismini vermeden eleştirdi: “Kahramanın hikayesini yazıyorum diyerek kahramandan daha çok kendilerini kahramanlaştırmaya çalışan profesyoneller bilsinler ki; yalan, yanlış ve eksik verilerle Genel Merkez iradesinin, CHP örgütlerinin ve İstanbul ittifakının emeğine hiç kimse saygısızlık edemeyecektir!”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.