Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İntihar ve medya sorumluluğu – İlker Küçükparlak ile söyleşi

Geçen hafta İstanbul’un Fatih ilçesinde dört yetişkin kardeş, yaşadıkları evde ölü bulundu. Ölüm nedenleri için intihar şüphesi dile getirildi, siyanüre maruz kaldıkları tespit edildi. Birkaç gün sonra ise bu kez Antalya’da anne, baba ve iki çocuktan oluşan dört kişilik bir aile ölü bulundu. Bu vakada da siyanür bulgusuna rastlandı. Bu ölümler hem geleneksel medyada hem de sosyal medyada çok konuşuldu, tartışma yarattı, gerekçeleri sorgulandı, sorgulanmaya devam ediyor. Bu programda, iğneyi kendimize, medyaya, konuyu ele alış biçimimize batırdık ve bunun için bir psikiyatrın Dr. İlker Küçükparlak‘ın yardımına başvurduk.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.