Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Barzani ailesinin ABD’de iki lüks ev için toplam 47 milyon dolar harcadığı iddia edildi

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’ni (IKYB) idare eden Barzani ailesinin, dünyanın en pahalı evlerinin bulunduğu ABD’nin Kaliforniya eyaletinin güneyindeki Beverly Hills’te iki lüks eve 47 milyon dolar harcadığı iddia edildi. 

Variety’de yer alan habere göre, ABD’nin Kaliforniya eyaletinde bulunan Beverly Hills’teki lüks evler birçok ünlü ismin yaşamayı tercih ettiği evler olarak dünya çapında bir şöhrete sahip. Haberde, Barzaniler’in aldığı iddia edilen Maison 613 adı verilen ev ve 1970’lerde inşa edilen Foothill Manor için 47 milyon dolarlık bir harcama yapıldığı belirtiliyor.

Haberde, Hollywood’dan ünlü isimlerin sıkça tercih ettiği bölgede bulunan Maison 613 isimli evin yaklaşık 2000, Foothill Manor’un ise 1200 metrekarelik bir alan üzerinde kurulu olduğu bilgisi yer aldı.

Evlerin sahiplerinin isimleri özenli bir şekilde gizlense de, habere göre kayıtlara iyice bakıldığında bir isim aynı zamanda bu iki Beverly Hills gayrimenkulü ile bağlantılı görünüyor. Bu kişinin Virginia kökenli bir Kürt olan ve eski IKYB Başkanı Mesud Barzani’nin oğlu Mansur Barzani’yle uzun süreli ilişkisi bulunan Haval Dosky olduğu ifade ediliyor. 

Haberde, Barzaniler’in zenginliği vurgulanırken, ailenin İran’a petrol kaçakçılığı yaptığına ilişkin haberler hatırlatılarak, 47 milyon dolarlık bir gayrimenkul alımın, bunun gibi bir yolsuzluğun kanıtı olabileceği yorumuna yer veriliyor. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.