Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

HDP’li Suruç Belediyesi Eşbaşkanı Hatice Çevik tutuklandı

15 Kasım’da gözaltına alınan HDP’li Suruç Belediyesi Eşbaşkanı Hatice Çevik çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu. Anadolu Ajansı, Çevik’in “silahlı terör örgütüne üye olma ve terör örgütü propagandası yapmak” suçlamasıyla tutuklandığını duyurdu.

Hatice Çevik, Mardin’in Derik, Mazıdağı ve Savur belediyelerinin HDP’li eşbaşkanları ile birlikte gözaltına alındı. 16 Kasım’da Şanlıurfa’nın Suruç Belediyesi‘ne Kaymakam Kenan Aktaş kayyum olarak atandı.

31 Mart yerel seçimlerinde yüzde 59 oyla belediye başkanı seçilen Çevik, IŞİD’in 10 Ekim 2015’te Ankara Garı’nda düzenlediği terör saldırısında kızını kaybetmiş ve yaralanmıştı.

31 Mart’tan bu yana 24 HDP’li belediyeye kayyum atandı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.