Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Star Wars: The Mandalorian dizisinin “Bebek Yoda”sı herkesin gönlünü çaldı

Star Wars evreninde geçen ilk live-action dizi olan The Mandalorian, Disney’in yeni açılan dijital platformu Disney+’ta yayımlanmaya başladı. Iron Man, The Lion King filmlerinin yönetmeni Jon Favreau’nun yaratıcısı olduğu dizi, Mandalorianlı bir savaşçının maceralarını anlatıyor.

Dizinin en sevilen kahramanı ise Bebek Yoda. Bu sevimli karakter, tam 50 yaşında ve kelle avcısı Mando’nun ödül için avlaması gereken yaratıklardan biri.

İlk kez dizinin birinci bölümümün sonunda görülen bu sevimli yaratık, çok kısa bir süre içinde bir fenomen haline geldi.

Dizinin Star Wars hayranlarının yanı sıra diğer izleyicileri de kendine çekebilmesinin en büyük nedeni olan “Bebek Yoda”, dizide “The Child” (Çocuk) olarak biliniyor. Sosyal medyada kısa süre içinde gündem olan Bebek Yoda’nın aşırı sevimliliği konusunda herkes hemfikir.

Bebek Yoda’nın yalnızca iki hafta gibi bir süre içerisinde binlerce gifi ve capsi yapıldı. Ancak Disney, telif hakları nedeniyle internette yer alan Bebek Yoda giflerini kaldırtma kararı aldı.

Bebek Yoda’nın gördüğü bu yoğun ilgi, lisanslı ürünlerin Disney’in Star Wars stratejisindeki önemini bir kez daha gösterdi. Disney, Bebek Yoda ile bugüne kadarki en dikkat çekici oyuncak karakterine kavuşmuş gibi görünüyor.

Karakterin dizide görünmesiyle birlikte izleyiciler her yerde “Bebek Yoda” konseptli ürünler aramaya başladı. Baskılara daha fazla dayanamayan Disney ise ilk lisanslı Bebek Yoda ürünlerini satışa sundu: Bebek Yoda baskılı tişörtler, çantalar, kupalar ve telefon kılıfları. Disney’in önümüzdeki günlerde daha fazla ürün satışa çıkarması bekleniyor. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.