Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ballon d’Or ödülünü erkeklerde altıncı kez Lionel Messi, kadınlarda ise Megan Rapinoe aldı

2019 Ballon d’Or ödülünü bu yıl erkek adaylar arasında Lionel Messi, kadın adaylar arasında ise Megan Rapinoe kazandı.

2019 Ballon d’Or ödülleri sahiplerini buldu. Erkeklerde Lionel Messi altıncı kez ödülün sahibi oldu. 2008 yılında Cristiano Ronaldo’nun ödülü almasından sonra futbol tarihinde eşi görülmemiş “en iyiler” hikayesi başladı. Geride kalan 10 yılda Ronaldo ve Messi bu ödüle beşer kez layık görüldü. Messi, 2015 yılında rekor kırarak beşinci kez altın topun sahibi olmuştu. 

https://twitter.com/lukamodric10/status/1201616960917790723

2017 yılında Cristiano Ronaldo, ödülü beşinci kez ödülü evine götürdü ve Messi’nin rekoruna ortak oldu. Ancak Messi 2019 Ballon d’Or’da altın topu altıncı kez müzesine götürerek kendi rekorunu kırdı.

Kadınlarda ise ödülü ABD’li Megan Rapinoe kazandı. Rapinoe, Dünya Kupası, Dünya Kupası Altın Top, Dünya Kupası Altın Ayakkabı ve FIFA Yılın Kadın Futbolcusu ödüllerinin ardından, Ballon d’or‘un da sahibi oldu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.