Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bilincinin kapanmasının üzerinden yedi gün geçtikten sonra götürüldüğü hastaneden taburcu edilen Demirtaş’ı, CHP heyeti cezaevinde ziyaret edecek

Üç yılı aşkın süredir Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutulan, bir hafta evvel yaşadığı göğüs sıkışması nedeniyle bilinci kapandığı halde hastaneye sevk edilmediği açıklanan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, dün akşam saatlerinde götürüldüğü Trakya Üniversitesi Hastanesi’nden dün gece taburcu edildi. Demirtaş’ı, bugün CHP’lilerden oluşan üç kişilik bir heyet ziyaret edecek. 

“Demirtaş’ın hayatını tehdit edici bir bulguya rastlanmadı”

Hastaneden yapılan açıklamada, Demirtaş’ın hayatını tehdit edici bir bulguya rastlanmadığı belirtildi:

“2 Aralık 2019 günü saat 17:20 civarında hastanemize getirilen Selahattin Demirtaş isimli hastanın şikayetleri doğrultusunda Kardiyoloji, Nöroloji, Gastroenteroloji ve Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalları ile konsülte edilmiş, yapılan laboratuvar ve görüntüleme tetkikleri sonrasında akut hayatı tehdit edici patoloji saptanmamıştır. Belirtilen anabilim dallarının görüşleri doğrultusunda hasta poliklinik kontrol önerisiyle taburcu edilmiştir.”

Öte yandan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya ve İstanbul Milletvekili Zeynel Emre‘den oluşan bir heyet, bugün Demirtaş’ı ziyaret edecek. Medyascope’a bilgi veren Ağbaba, ziyaretin saatinin cezaevinden verilecek izne bağlı olduğunu söyledi.

Adalet Bakanlığı’ndan ya da hükümetten açıklama yok 

Demirtaş, dün kendisini ziyaret eden HDP İstanbul Milletvekili Erol Katırcoğlu aracılığıyla paylaştığı mesajında, “Burası yüksek güvenlikli bir hapishane ve insanın başına bir şey gelse bir yere gitme şansınız neredeyse yok” demişti. HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli de bir açıklama yaparak, hükümeti ve Adalet Bakanlığı’nı acilen açıklama yapmaya çağırmıştı. Adalet Bakanlığı’ndan ya da hükümetten konuya ilişkin bir açıklama henüz yapılmadı. 

Ne olmuştu?

Kasım 2016’dan beri Edirne’de tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş’ın bilincinin kapandığı açıklanmıştı. Kardeşi ve avukatı Aygül Demirtaş yaptığı açıklamada, Demirtaş’a ilk müdahaleyi hücre arkadaşı Abdullah Zeydan’ın yaptığını belirtmişti. Aygül Demirtaş, ayrıca cezaevi doktorunun Demirtaş’ın kardiyoloji, nöroloji ve gastroenteroloji olmak üzere üç ayrı bölüme sevk edilmesini istediğini ve aradan geçen yedi güne rağmen hastaneye sevk edilmediğini açıklamıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.