Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Selahattin Demirtaş’tan mesaj: “Burası yüksek güvenlikli bir hapishane ve insanın başına bir şey gelse bir yere gitme şansınız neredeyse yok”

Bilinci kapandığı halde altı gün boyunca hastaneye sevk edilmeyen Selahattin Demirtaş, HDP Milletvekili Erol Katırcoğlu aracılığıyla mesaj paylaştı. Var olan hastalığının nüksettiğini söyleyen Demirtaş, “Burası yüksek güvenlikli bir hapishane ve insanın başına bir şey gelse bir yere gitme şansınız neredeyse yok” dedi. HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli de konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Demirtaş’ın bilincinin kapanmasının ardından altı gün boyunca hastaneye sevk edilmediğinin ortaya çıkmasının ardından HDP Milletvekilleri Erol Katırcıoğlu ve Necdet İpekyüz cezaevine giderek hem Demirtaş hem de cezaevi yönetimiyle görüştüler.

“Cezaevi yönetimi anlayışlı”

Görüşmeyi Medyascope’a anlatan Katırcoğlu, Demirtaş’ı iyi gördüğünü belirtti ve Demirtaş’ın mesajını paylaştı: “Demirtaş, sağlık sorununun zaten olduğunu, var olan hastalığının nüksettiğini iletti. ‘Halk bunu bilsin’ dedi. Ayrıca, ‘Burası yüksek güvenlikli bir hapishane ve insanın başına bir şey gelse, bir yere gitme şansınız olmuyor’ ifadesini kullandı. Konuşmamızda hatırladığım son cümleleri ise ‘Sağlık açısından rahatsızım ama cezaevi yönetimi anlayışlı, iyi bir ilişkimiz var. Herhangi ciddi bir şey yok’ oldu. Katırcıoğlu ayrıca, Demirtaş’ın kendisinin olayın duyulmasını istemediğini de aktardı.

Temelli: “Haberimiz olsa sessiz kalmamız mümkün mü?

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli de Demirtaş’ın altı gün boyunca hastaneye sevk edilmemesi hakkında açıklamalarda bulundu. Bakanlık ve Meclis düzeyinde harekete geçtiklerini belirten Temelli, HDP’nin altı gün sonra açıklama yapmasına dair “Haberimiz olsa sessiz kalmamız mümkün mü? dedi.

Demirtaş’ın cezaevindeki doktor raporuna rağmen cezaevi yönetimi tarafından hastaneye sevk edilmemesini değerlendiren HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, “Biz konuyu paylaştıktan sonra sevk kararı nihayet gerçekleşti. Şimdi, ayrıntılı tetkiklerin yapılmasını bekliyoruz. Biliyorsunuz, Demirtaş’ın başına bu ikinci defa geliyor, bu yüzden de oldukça kaygılıyız. Cezaevi idaresinin, Adalet Bakanlığı’nın duyarsızlığı kabul edilebilir değil. Uzun süredir cezaevi sorununun en önemli fotoğraflarından biri olmuştur bu olay. Selahattin Demirtaş’ın şahsında cezaevlerinde durum tüm Türkiye’ye gösterilmiştir. Bu duyarsızlık ve bu yaklaşım kesinlikle kabul edilemez. Dünyanın hiçbir yerinde bu söz konusu olamaz” dedi.

Temelli, Demirtaş hakkında HDP’nin altı gün sonra açıklama yapmasına dair eleştirilere ise şöyle yanıt verdi: “Haberimiz yoktu, yeni haberimiz oldu. Haberimiz olsa böyle bir duruma dair sessiz kalmamız mümkün mü? Bu sorunun sorulması bile abes. Bize bilginin ulaştırılmamış olması ayrı bir durum fakat altı gün boyunca bu işlemin yapılmaması asıl kritik olan. Yapılan büyük bir risk almak ve yaşam hakkını yok saymaktır. Ancak haberimiz olur olmaz, gün içinde Bakanlık ve Meclis düzeyinde girişimlere başladık.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.