Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP heyeti Demirtaş’ı cezaevinde ziyaret etti: “Ölüm çıksa bile tahliyemi istemem”

CHP heyeti, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı Edirne F Tipi Cezaevi’nde ziyaret etti. Görüşmeden sonra bir açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Demirtaş’ın yaşadığı ciddi sağlık sorununa rağmen “Ölüm çıksa bile bu sebepten ötürü tahliyemi istemem” dediğini anlattı. Ağbaba’nın aktardığına göre Demirtaş, ölmesi halinde, sorumluluğun kendisini hapse atanlarda olduğunu da söyledi.

CHP heyetinde Ağbaba’nın yanı sıra, İstanbul Milletvekili Zeynel Emre ve Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya da yer aldı. Ağbaba, savcılık izin vermeyince, açıklamasını cezaevinden yaklaşık beş kilometre uzakta yaptı. Ağbaba şunları söyledi:

“Moralinin iyi olduğunu gördük. Demirtaş’ın yaşadıklarının sorumlusu her şeyi planlayan kişidir. Cezaevlerinde sevk sorunları yaşanıyor. Sağlık haklarından faydalanamıyorlar. Siyasi kararlarla içeride tutulanların serbest bırakılmasını istiyoruz. Parti olarak cezaevinde sorun yaşayan herkesin sorunlarının takipçisi olacağımızı bilmenizi istiyoruz.”

Ağbaba, Demirtaş’ın ciddi bir sağlık problemi yaşadığını ve tedbir alınması gerektiğini de belirtti: “Bir dil kayması olsaydı ölecekti. Ancak Demirtaş ‘Ölüm çıksa bile bu sebepten ötürü tahliyemi istemem’ diyor. Hastalığıyla ilgili tanı yok. Ciddi sağlık problemi var.”

Kasım 2016’dan beri Edirne’de tutuklu bulunan Demirtaş’ın bilincinin kapandığı açıklanmıştı. Kardeşi ve avukatı Aygül Demirtaş yaptığı açıklamada, Demirtaş’a ilk müdahaleyi hücre arkadaşı Abdullah Zeydan’ın yaptığını belirtmişti. Aygül Demirtaş, ayrıca cezaevi doktorunun Demirtaş’ın kardiyoloji, nöroloji ve gastroenteroloji olmak üzere üç ayrı bölüme sevk edilmesini istediğini ve aradan geçen yedi güne rağmen hastaneye sevk edilmediğini açıklamıştı.

Selahattin Demirtaş, dün akşam saatlerinde götürüldüğü Trakya Üniversitesi Hastanesi’nden dün gece taburcu edildi. Hastaneden yapılan açıklamada, Demirtaş’ın hayatını tehdit edici bir bulguya rastlanmadığı belirtildi:

“2 Aralık 2019 günü saat 17:20 civarında hastanemize getirilen Selahattin Demirtaş isimli hastanın şikayetleri doğrultusunda Kardiyoloji, Nöroloji, Gastroenteroloji ve Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalları ile konsülte edilmiş, yapılan laboratuvar ve görüntüleme tetkikleri sonrasında akut hayatı tehdit edici patoloji saptanmamıştır. Belirtilen anabilim dallarının görüşleri doğrultusunda hasta poliklinik kontrol önerisiyle taburcu edilmiştir.”

Selahattin Demirtaş, dün kendisini ziyaret eden HDP İstanbul Milletvekili Erol Katırcoğlu aracılığıyla paylaştığı mesajında, “Burası yüksek güvenlikli bir hapishane ve insanın başına bir şey gelse bir yere gitme şansınız neredeyse yok” demişti. HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli de bir açıklama yaparak, hükümeti ve Adalet Bakanlığı’nı acilen açıklama yapmaya çağırmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.