Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İBB’nin 2020 yılı araç ihalesi uygun teklif bulunamadığı için ertelendi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 2020 yılı kiralık araç ihalesi yapıldı. Bir yıl boyunca 1826 araç kiralanması için iki teklifin sunulduğu ihale, geçerli teklif bulunamadığı için sonuçlanamadı.

Seçim öncesi ve sonrasında İBB’de israf konusunda en çok tartışılan konulardan biri kiralanan araçlardı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, seçim öncesi söz verdiği üzere seçildikten sonra İBB ve bağlı kuruluşlardaki ihtiyaç fazlası araçları eylül ayında Yenikapı’da sergilemişti.

Yenikapı’da eylül ayında sergilenen ihtiyaç fazlası araçlar.

İBB Destek Hizmetleri Müdürlüğü’nün açtığı 2020 yılı için araç kiralama ihalesi, önceki yıllardan farklı olarak İBB sosyal medya hesaplarından canlı yayınlandı. İBB Satın Alma Daire Başkanı Arif Gürkan Alpay‘ın başkanlık ettiği ihalede yaklaşık maliyet 170 milyon 384 bin 788 TL olarak belirlenirken, 565 sürücü, 1826 aracın kiralanacağı ihaleye iki teklif sunuldu.

Geçen sene ihaleyi Albayrak’ın damadı kazanmıştı

Ağaoğlu Danışmanlık İç ve Dış Ticaret şirketi 141 milyon 277 bin 790 TL, Taksim Taahhüt şirketi ise 110 milyon 737 bin 819 TL teklif sundu fakat iki teklif de teminat mektupları ve bazı belgeler eksik olduğu gerekçesiyle kabul edilmedi. İhale daha sonra tekrar yapılacak.

Geçen yıl aynı ihalede 2432 araç kiralanmış, ihaleyi Albayrak Holding Başkan Yardımcısı Nuri Albayrak’ın damadı Adem Altunsoy’un sahibi olduğu Platform Turizm Taşımacılık şirketi kazanmıştı. Bu sene kiralanacak araç sayısı da azaltıldı.

Yenikapı’daki israf sergisi

Eylül ayında İmamoğlu, ihtiyaç fazlası 730 aracı Yenikapı’da toplayarak sergilemişti. Bu araçlar şirkete iade edilirken, yapılan açıklamada 2019’un başından beri sisteme alınan bin 247 aracın İBB sisteminden çıkarıldığı, iade edilen araçlarla birlikte yıllık 50 milyon TL’lik tasarruf sağlandığı belirtilmişti.

Eylül ayında Yenikapı’da sergilenen araçlar:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.