Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İBB Genel Sekreteri Yavuz Erkut’tan araçlarla ilgili açıklama: “Toplam 1247 araç sistemden çıkarıldı, yıllık 50 milyon lira tasarruf sağlandı”

Yenikapı’da toplanan ihtiyaç fazlası araçlarla ilgili İBB Genel Sekreteri Yavuz Erkut açıklama yaptı. Erkut, alanda bulunan 730 araçla birlikte nisan, mayıs, haziran aylarında 517 aracın sistemden çıkarılarak iade edildiğini, bu araçların yıllık 50 milyon liralık maliyeti olduğunu söyledi.

Erkut, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da sıklıkla israf ve tasarruf kavramlarıyla açıklamalarda bulunduğunu belirterek şunları söyledi: “31 Mart sonrası toplamda yüzde 20 seviyesinde 1247 araç sistemden çıkarılmıştır. Yani İBB ve bağlı kuruluşlarındaki her 5 araçtan 1’i sistem çıkmıştır. İade edilen 1247 aracın yıllık kira gideri ortalama yaklaşık 35 milyon 750 bin, yakıt gideri ise 13 milyon 750 bin TL’dir. Toplamda yılda 49,5 milyon TL tasarruf sağlanacaktır. 5 yıllık süreçte bu tasarruf 250 milyon TL’yi bulmaktadır.”

Erkut son olarak, tasarruf odaklı hizmetlerle ilgili bilgilerin önümüzdeki süreçte de paylaşılacağını dile getirdi.

“Utanıyorum, fotoğraf çektirmeyeceğim”

Kemerburgaz Kent Ormanı’nda incelemelerde bulunan İmamoğlu da Yenikapı’ya dair şu açıklamalarda bulundu: “Benim araçlarla bir fotoğraf çektirme diye bir çabam olmaz. Benim amacım, bu şehrin israfını engellemek. Bu şehrin tasarruf gücünü artırmak. Orada araçlar var. Arkadaşlarım teknik raporlarını basınla paylaşacaklar. Benim oraya gidip arabaları göstermem… Niye? Ben, utanıyorum. Onları mı göstereceğim. Utanıyorum yani. O kadar hizmet fazlası aracın bu kurumda varlığının anlamı neydi? Niye bazı kurum, kuruluşlara, kişilere, hatta bazı ailelere niye araç tahsis edilsin. O bakımdan açıklayacaklar. Niye araçların uydu takip sistemi belli bir dönemde kayıt altından çıkarılsın? Niye bunlar yapılıyor. Yapılmamalı. Memleketin malı bu. Şehrin 16 milyon insanının malına, biz, gözümüz gibi bakacağız. Bu park niye hizmete açılmamış? Niye? Ne olabilir? Şu an ben kendimi üzgün hissettim onun için. 1,5 ayda, burada çalışma arkadaşlarım diyor, ben demiyorum: ‘29 Ekim’e yetiştirelim.’ Çalışanlar dert ediyor; ama yönetenler dert etmemiş. Böyle bir nimeti, 16 milyon insanla ben niye paylaşmayacağım? Benim işim, iş üretmek. Çok üretilecek iş var İstanbul’da. Korunacak alanlar var. Bu şehrin israftan kurtarılacak çok nimetleri var, gelirleri var. Bu şehir, gerçekten güzel şeylere aday. O, her şey çok güzel olacak felsefesi çok değerli. Sabah uyandığında 16 milyon hemşehrim, her sabah aynaya baktığında, ‘Her şey çok güzel olacak’ desin. Niye? Daha iyisini hedeflesin. Ben, öyle yapıyorum. Her sabah kalktığımda, ‘Her şey çok güzel olacak’ deyip, önüme bakıyorum. İstanbul’da, güzel şeyler yapmak için de çalışıyoruz. İstanbul’un da buna uygun çok nimetleri var. 16 milyon insanla paylaşacağım bütün bunları.”

“Gelip araçlarını alsınlar”

Şirketin arabaları Yenikapı’dan alacağını belirten İmamoğlu, “Oradan alacaklar. Yarından itibaren başlanır. Bugün bile başlanabilir. Ben zaten söyledim: Derhal, hemen! En hızlı şekilde alsınlar arabalarını. Çekecek parkları var mıdır, bilmiyorum” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.