Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Aydın Selcen ile Gündem Dışı (48): Putin’i beklerken…

Rusya, Libya’da General Hafter’e ve İdlib’de yıkıcı biçimde sahaya yansıdığı üzere Beşar Esad’a destek veriyor. Bu durum, tam da gelecek ay başında gerçekleşecek Putin’in Türkiye ziyareti öncesinde, epeydir bahar yaşayan Ankara-Moskova ilişkilerinde kışın gelmekte olduğunu anlatabilir. Programında olmadığı halde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve MİT Başkanı Hakan Fidan ile Tunus’a gitmesi ve General Hafter’in kullandığı anlaşılan bir özel uçağın da neredeyse eşzamanlı olarak Tunus’a inmesi, Putin’in yönlendirmesiyle Ankara’nın artık sert güç kullanımının sınırlarını gördüğünü ve 2020 başlarken diplomatik kanalları kullanmaya başlayabileceğini gösteriyor olabilir. Böyleyse, sırada Şam, Kahire ve Tel Aviv’le de temas olabilir mi?

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.