Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dört ilde IŞİD operasyonu: 70 kişi gözaltına alındı

Ankara, Batman, Kayseri ve Adana’da IŞİD’e yönelik düzenlenen operasyonda 70 kişi gözaltına alındı.

Ankara

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat şube müdürlükleri ile Milli İstihbarat Teşkilatı Bölge Başkanlığı’nca yürütülen çalışmalar sonucunda IŞİD ve yurtdışındaki çatışma bölgeleri ile irtibatı tespit edilen 50 yabancı uyruklu zanlının yakalanması için çalışma başlatıldı.

Sabah saatlerinde düzenlenen operasyonla 30’u Irak, ikisi Suriye, biri Fas uyruklu olmak üzere 33 zanlı gözaltına alındı.

Batman

Batman Cumhuriyet Başsavcılığı’nca IŞİD’e yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 22 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Sabah düzenlenen operasyonda 22 adrese eşzamanlı yapılan baskında 22 kişi gözaltına alındı.

Kayseri

Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, IŞİD’in eylem ve faaliyetlerinin tespit edilmesine yönelik çalışmalar kapsamında, şehir merkezinde bazı adreslere eşzamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda Suriye ve Irak’ta örgüt içerisinde faaliyet yürüttüğü tespit edilen Irak uyruklu dokuz şüpheli gözaltına alındı.

Adana

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, IŞİD’e yönelik çalışma başlattı.

Çalışmalar kapsamında örgüt adına istihbarat toplayan ve idari kısmında posta görevlisi olarak faaliyette bulunduğu ileri sürülen dördü Suriye, ikisi Irak vatandaşı altı şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Sabah yapılan operasyonda altı kişi gözaltına alındı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.