Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kırkı aşkın ilde sokağa çıkan kadınlar tek ses: “Çocuk istismarının affı olmaz!”

Türkiye’de kırkı aşkın ilde bir araya gelen kadınlar, küçük yaştaki kız çocuklarına istismar suçu işleyenlerin affedilmesini öngören yasa tasarısına tepkilerini dile getirdi. 

2016 ve 2018 yıllarında da TBMM’nin gündemine gelen tasarıya, ülke genelinde birçok kadın platformu itiraz etmişti. Af tasarısının yeniden gündeme gelmesiyle, itirazlarını dile getirmek isteyen kadınlar tek ses oldu ve hem çocuk istismarına hem de istismarcının affedilmesine “hayır” dedi.

Aralık ayı sonunda CHP Genel Merkezi’nde bir araya gelen Nafaka Hakkı Kadın Platformu ve TCK 103 Kadın Platformu gibi bazı kadın örgütlerinin temsilcileri ve milletvekilleri, çocuk istismarı suçlularının affını öngören tasarıya karşı birlikte hareket etme kararı almışlardı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.