Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Umman Sultanı Kabus bin Said, 79 yaşında hayatını kaybetti

Umman Sultanı Kabus bin Said’in öldüğü bildirildi. İngiltere’nin desteklediği kansız bir saray darbesiyle, babasının yerine tahta geçtiği 1970 yılından bu yana ülkeyi yöneten Sultan Kabus, 79 yaşındaydı.

Sultan’ın ailesi, çocuğu olmayan Kabus bin Said’in yerine Haytem Tarık El Said’i selef olarak belirledi. Sultan Kabus’un kuzeni olan 65 yaşındaki Tarık El Said 1990’lardan bu yana Kültür Bakanı olarak görev yapıyordu.

Basra Körfezi’nin Hint Okyanusu’yla buluşma noktasındaki Hürmüz Boğazı’nı İran ile paylaşan Umman, eski bir İngiliz sömürgesi. Sultan Kabus, Batılı ülkelerle uyumlu politikalar izleyen, yine de Ortadoğu’daki en çalkantılı dönemlerde dahi tarafsızlık ilkesiyle hareket etmesini bilen ve pek çok bölgesel ihtilafta da arabuluculuk rolü üstlenen bir lider olarak tanınıyor.

Ölümünün ardından ülkede üç gün yas ilan edilen Sultan Kabus, uzun süredir kolon kanseri tedavisi görüyordu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.