Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Japonya Çevre Bakanı, çoğu Japon erkeğin yapmadığını yapıp iki haftalık doğum iznine ayrılacak

Japonya Çevre Bakanı Shinjiro Koizumi, çarşamba günü yaptığı açıklamada ilk çocuğunun bu ay içinde doğmasının ardından doğum iznine ayrılacağını söyledi. Japonya’da babaların sadece yüzde 6’sı doğum iznini kullanıyor.

Eski Başbakan Junichiro Koizumi’nin 38 yaşındaki oğlu Shinjiro Koizumi, kendisine yakın kaynaklara göre, bebeğinin doğumundan sonraki üç aylık dönemde çalışma saatlerini kısaltarak ve evden çalışarak toplam iki haftalık izin almayı planlıyor. Bu süre zarfında Koizumi’nin diğer hükümet üyelerinden görevleri konusunda yardım isteyeceği belirtiliyor.

Kamuoyu araştırmaları ve anketlerde geleceğin potansiyel başbakanı olarak gösterilen Koizumi’nin, ağustos ayında televizyon yıldızı Christel Takigawa ile evliliğini ilan ettikten kısa bir süre sonra bakanlıktan ayrılacağı düşünülüyordu. Japonya Başbakanı Şinzo Abe’nin Japon siyasetinin yükselen yıldızı olan Koizumi’yi son kabine revizyonunda çevre bakanı yapması, “halef seçimi” olarak değerlendirilmişti.

Kaynak: The Japan Times

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.