Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Libya krizi: Almanya Dışişleri Bakanının Bingazi’de ziyaret ettiği General Hafter, bugün de Atina’da Yunanistan Başbakanı tarafından ağırlanıyor

Libya’nın doğusunu kontrol altında bulunduran güçlerin komutanı ve Tobruk merkezli parlamentonun temsilcisi Halife Hafter, bugün Atina’da Yunanistan Başbakanı Kiriyakos Miçotakis tarafından kabul edilecek. Pazar günü Berlin’de yapılacak Libya Konferans’ının davetlileri arasında bulunmayan Miçotakis, Türkiye’nin Ulusal Mutabakat Hükümeti ile yapmış olduğu deniz sınırı ve askeri yardım anlaşmaları iptal edilmediği takdirde Avrupa Birliği gündemine gelecek her türlü Libya barış planını veto edeceklerini söyledi.

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas da, Berlin Konferansı hazırlıkları çerçevesinde hafta ortasında Bingazi’ye giderek Hafter ile görüşmüştü.

Görüşme ertesinde Almanya Dışişleri Bakanlığı’nın resmi Twitter hesabı üzerinden yapılan açıklamada, Hafter ile Maas’ın el sıkışırken çekilmiş fotoğrafı eşliğinde, ülkenin neredeyse dörtte üçünü kontrol altında tutan generalin Berlin’deki konferansın başarısı için katkıda bulunmaya hazır olduğu belirtildi ve “Hafter mevcut ateşkesi devam ettirmek için taahhüdünü yineledi” denildi.

Alman hükümeti, Berlin’de düzenlenecek konferansa ABD, Rusya, Çin, Türkiye, İngiltere, Fransa, İtalya, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri ve Cezayir’in yanı sıra Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği, Afrika Birliği ve Arap Birliği’ni davet etti.

Konferansa, Libya’da çatışan iki tarafın temsilcileri olarak, Türkiye’nin desteklediği Ulusal Mutabakat Hükümeti’nin Başkanı Fayiz Serrac ile Hafter de katılacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.