Murat Yetkin yazdı: “Türkiye, Libya sonucundan memnun ama Erdoğan Berlin’den neden erken ayrıldı?”

Gazeteci Murat Yetkin kişisel blogunda yayımladığı yazısında, Libya’nın geleceği üzerine Almanya’nın girişimiyle Berlin’de toplanan uluslararası konferanstan çıkan sonuçları değerlendirdi.

“[…] Konferanstan ateşkes olmasa dahi siyasi çözüm ve silah ambargosuna devam kararı çıkması, üst düzey bir yetkiliye göre Türkiye’nin onayını aldı. İsminin açıklanmasını istemeyen yetkiliye göre, Türkiye, katılımcı diğer on bir ülke, BM, AB, Afrika Birliği ve Arap Ligi ile ortak açıklamadaki 55 maddenin tamamıyla ‘mutabık kaldı’” diyen Murat Yetkin‘in yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Medyascope'u destekle. Medyascope'a abone ol.

Medyascope’u senin desteğin ayakta tutuyor. Hiçbir patronun, siyasi çıkarın güdümünde değiliz; hangi haberi yapacağımıza biz karar veriyoruz. Tıklanma uğruna değil, kamu yararına çalışıyoruz. Bağımsız gazeteciliğin sürmesi, sitenin açık kalması ve herkesin doğru bilgiye erişebilmesi senin desteğinle mümkün.