Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Aydın Sezer ile söyleşi: “Meselemiz İdlib’de meşru bir mücadele mi vermek, yoksa Rusya ile ilişkileri bozmanın bahanesi mi aranıyor?”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye ordusu Soçi anlaşmasında öngörülen sınırlara geri dönmezse 1 Mart’ta -hatta onu da beklemeden- Türk ordusunun rejim güçlerini püskürtmek üzere taarruza geçeceğini söylüyor. Rusya’dan ise araya girmesi, bir ateşkes sağlanması beklentisi var. Bu amaçla Türk-Rus heyetleri Moskova’da temaslarını sürdürürken, Medya Günlüğü yazarı, Rusya uzmanı Aydın Sezer’e “İdlib, Türkiye-Rusya ilişkileri açısından neden önemli, ne kadar önemli” diye sorduk. Sezer, İdlib’de Suriye ile savaşı göze almanın, Rusya ile de savaşmayı göze almak anlamına geleceği konusunda uyarıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.