Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Netizen (229): Hadise Açıkgöz’ün hadise.com’u kaybetmesi neden doğru

Önce olayı kısaca anlatayım. Şarkıcı Hadise, ablasının menajerliği döneminde, ablası Hülya Açıkgöz tarafından 30 bin dolara alınan hadise.com alan adını menajerlik ilişkileri bozulunca geri istiyor. Ancak ablası vermiyor. 2 Aralık 2019’da Belçika’da dava açıyor. Davayı da kaybediyor. Yani hadise.com resmen Hülya Açıkgöz’e ait.
Öncelikle Hadise’nin hukuk danışmanları bu davayı neden Belçika’da açma gereği duymuşlar bilemiyorum. Alan adı konusundaki kurallar ilk gelenin alacağı yönünde olup, bunun hiçbir istisnası yoktur. 

Türkiye’deki alan adı sistemi evrensel kurallara uymamaktadır. Nic.tr yönetiminin ODTÜ üzerinde olduğu dönemden alışkanlık Türkiye’deki alan adı satın almalarında kimlik, marka tescil ve/veya ticari gazete kaydı alınmaktadır. Ancak bu sistem evrensel kurallara uymadığı için, bir AİHM kararı ile Türkiye ciddi bedeller ödemek zorunda kalabilir. Bu da artık nic.tr yönetimini elinde tutan BTK’nın hatası olur. 
Bu arada Hülya Açıkgöz, alan adı bilgilerinde ismini gizlemeyi tercih etmiştir. Tabii Hadise’nin içeriğini kullanamayacağı için alan adını satılığa çıkarmıştır. Burada da bir profesyonel sistem kullanmaması tamamen kızgınlıkla reaktif bir yaklaşımla can yakmak için yaptığını gösteriyor. 

Hülya Hanım’a reaktif olmamasını söylemek gerekiyor. Hadise’ye de, tavsiyem, Google aramalarında ilk sayfanın kontrolünü de eline alması yönünde. Şu an Linkedin hesabı bile dördüncü sayfada çıkıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.